A slider megnyitásához kattintson ide!

Natura 2000 erdőterületeknek nyújtott kompenzációs kifizetések

A Natura 2000 hálózat az Európai Unió közösségi jelentőségű természetes élőhely-típusainak, a vadon élő állat- és növényfajoknak a védelmén keresztül biztosítja a biológiai sokféleség megóvását és hozzájárul a kedvező természetvédelmi helyzetük fenntartásához, illetve helyreállításához.
  
Mindezek eléréséhez azon erdőgazdálkodónak, akinek az erdeje Natura 2000 által érintett területen található, annak a nemzetközi és hazai jogszabályi előírások betartásából többletköltsége származik, valamint bevétel kiesése is lehet. A normatív, területalapú, vissza nem térítendő támogatás célja ezek kompenzációja. Az évente igényelhető támogatás összege – korcsoporttól és faállománytípus csoporttól függően – legalább 41, de legfeljebb 237 eurónak megfelelő forint összeg hektáronként.
 
A kompenzációt igénylők azt vállalják, hogy erdőgazdálkodásuk során hozzájárulnak a Natura 2000 erdőterületek megőrzéséhez és fenntartásához.
 
A kizárólag elektronikus úton benyújtható támogatási kérelem – egyúttal kifizetési igénylés – az egységes kérelem benyújtására nyitva álló határidőn belül nyújtható be, várhatóan 2017. tavaszán.
 
Amennyiben e rövid ismertetővel felkeltettük érdeklődését, akkor a támogatás mértékével, a kérelem elektronikus úton történő benyújtásával, annak elbírálásával, a támogatás igénybevételének feltételeivel, a kötelezettségek vállalásával, az ellenőrzéssel és az egyéb részletekkel kapcsolatban keressen fel minket a honlapon feltüntetett elérhetőségeinken (www.fapiac.hu/Kapcsolat).
« visszalépéshez kattintson! Közzétéve: 2016. február 9.
Talajvédelmi rendeltetésű, Natura 2000-es erdő
Talajvédelmi rendeltetésű, Natura 2000-es erdő

Kíméletes közelítés
Kíméletes közelítés
Széchenyi 2020