A slider megnyitásához kattintson ide!

A FA-PIAC Kft. zirci telephelyén automata tüzifagyártó gépet, tüzifahasító gépet, valamint kihordószalaggal ellátott tűzifa daraboló gépeket vásárolt meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 14,489 millió forintos támogatás segítségével.

A FA-PIAC Kft. magyar magánszemélyek tulajdonában lévő több mint tíz éve alapított társaság. Fő tevékenységi köre a 0240’08 Erdészeti szolgáltatás, a magántulajdonú erdők szakmai munkájának irányítása, mellyel lehetőséget teremt a tulajdonosoknak a tartamos és hosszútávon fenntartható gazdálkodásra. Ehhez szaktanácsadással, erdészeti pályázatok kezelésével is hozzájárul, és gazdálkodásuk stabilabbá tétele érdekében a kitermelt faanyagot biztos piaci szereplőként felvásárolja, melyeket hazai és export piacokon értékesít. A társaság fő tevékenysége mellett fűrészáru gyártással és épületasztalos- ipari termékek gyártásával, valamint egyéb fa-, parafatermék, fonottáru gyártásával is foglalkozik. A felvásárolt alapanyag feldolgozottsági szintjének növelése, és a faanyag, mint az egyik legfontosabb megújuló energiaforrás felhasználási arányának növelése érdekében tervezi a társaság a pályázatban szereplő gépek beszerzését, melyek segítségével partnereiket jó minőségű, feldolgozott faanyaggal tudja kiszolgálni.

Fejlesztésünk célja volt egy olyan mértékű technológia fejlesztés, mely a társaság kapacitását növeli, ezáltal az eddig meglévő- és az új vevői megrendeléseket ki tudjuk szolgálni. Társaságunk bővítette a kapacitását, ennek hatására a beszállítói kapcsolatainkat, valamint az értékesített mennyiség számát. Társaságunk a projekt hatására olyan vevői megrendeléseket is ki tud szolgálni, melyeket eddig kapacitás hiányában nem tudtunk.

A projekt keretében megvásároltunk 1 db automata tüzifagyártó gépet, 1 db tüzifahasító gépet, valamint 1 db tűzifa daraboló berendezést.

A fejlesztés során beszerzett gépeket azonnal hasznosításba vettük, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódtak a társaságunk napi működésébe. A társaságunk megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszközök működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához.

A projekt megvalósítása során beszerzett eszközök segítségével, a megnövekedett kapacitásnak köszönhetően ki tudjuk szolgálni a megnövekedett vevői megrendeléseket, ezáltal árbevétel növekedést érünk el.

A projekt megvalósítása hozzásegített minket versenyképességünk javításához és a bevételeink növeléséhez. A projekt során megvásárolt eszközök a minőségi technológiát testesítik meg, és mindenben megfelelnek az Európai Unió által támasztott szigorú biztonsági előírásoknak.

„A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a közel 14,5 millió forint európai uniós támogatás segítségével.”

„A projektről bővebb információt a www.fapiac.hu oldalon olvashatnak.”

További információ kérhető:
Tátrai Gábor
Elérhetőségeink: telefonszámunk: +36(30)500-6927,
e-mail címünk: fapiac@fapiac.hu
A projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.2-15-2015-01777
Befejezés időpontja: 2017.05.30.; Támogatás aránya: 50%

Széchenyi 2020

Széchenyi 2020