A slider megnyitásához kattintson ide!

Szántóföldi kultúrával kombinált agrár-erdészeti rendszerek, fás legelők, fás kaszálók és mezővédő fásítások megvalósítása

A támogatás célja, hogy olyan mezőgazdasági-erdészeti élőhelyeket teremtsünk, amelyek segítenek a mikroklíma megőrzésében, a talajvédelemben, valamint hozzájárulnak a biológiai növényvédelemhez. A létesíthető mezővédő fásítások ökológiai folyosóként a felaprózódott élőhelyek összeköttetéseit biztosítják, míg a gyepgazdálkodással kombinált fásítások az extenzív állattartás hagyományainak életben tartása és a tájkép megőrzése miatt kiemelten fontosak.
 
Ezzel a terület alapú, vissza nem térítendő támogatással a magánjogi földhasználók, az önkormányzatok és azok társulásai alakíthatnak ki szántóföldi kultúrával kombinált fásításokat, fás legelőket, fás kaszálókat valamint mezővédő fásításokat.
 
A támogatás mértéke:
  • első kivitel hektáronként872-1682 eurónak megfelelő forint összeg közötti;
  • ápolás hektáronként évente 26 vagy 52 eurónak megfelelő forint összeg;
  • fenntartás hektáronként öt évre 670 eurónak megfelelő forint összeg;
  • a csemeték újratelepítése hektáronként 497 eurónak megfelelő forint összeg;
  • fedett szárnyék kialakítása darabonként 155 eurónak megfelelő forint összeg;
  • itató kialakítása darabonként 116 eurónak megfelelő forint összeg;
  • gémeskút kialakítása darabonként 255 eurónak megfelelő forint összeg.
A kizárólag elektronikus úton benyújtható támogatási kérelmet 2017. január 16. és 2019. január 16. között lehet beadni. Ezen időszakban 10 darab értékelési határnap van megadva, az egyes határnapig benyújtásra került projektek kerülnek együttesen elbírálásra. Az első határnap 2017. február 15.
 
Amennyiben e rövid ismertetővel felkeltettük érdeklődését, akkor a támogatás pontos mértékével, a kérelem elektronikus úton történő benyújtásával, annak elbírálásával, a támogatás igénybevételének feltételeivel, a kötelezettségek vállalásával, az ellenőrzéssel és az egyéb részletekkel kapcsolatban keressen fel minket a honlapon feltüntetett elérhetőségeinken (www.fapiac.hu/Kapcsolat).
« visszalépéshez kattintson! Közzétéve: 2016. november 30.
Talajvédelmi rendeltetésű, Natura 2000-es erdő
Talajvédelmi rendeltetésű, Natura 2000-es erdő

Kíméletes közelítés
Kíméletes közelítés
Széchenyi 2020